Waarom iedere dag zelf op zoek naar relevant economisch nieuws?

Bekijk onze dagelijkse selectie voor het MKB:

Vandaag in het nieuws

90 miljoen voor inzet technologie bij zorg thuis

vrijdag 18 januari 2019 via Rijksoverheid nieuws

Inzet van technologie kan voor veel ouderen met een chronische ziekte of beperking van betekenis zijn, om met een goede kwaliteit van leven zelfstandig te kunnen blijven wonen. Om de inzet van zulke e-health toepassingen toe te laten nemen, investeert het kabinet de komende jaren 90 miljoen euro via een stimuleringsregeling. Aanbieders van zorg en ondersteuning kunnen dit voorjaar samen met inkopers dit voorjaar daarvoor plannen indienen.

Pensioenfonds ABP investeert half miljard euro in duurzame hypotheken

vrijdag 18 januari 2019 via Nu.nl

Pensioenfonds ABP investeert in de komende jaren meer dan 500 miljoen euro in duurzame hypotheken. Met deze hypotheek kunnen woningbezitters met een A-labelhuis aanspraak maken op korting op hun hypotheekrente.

Ruim 530.000 klanten kregen pakket te laat in december

vrijdag 18 januari 2019 via Nu.nl

Ruim 530.000 klanten hebben in afgelopen december hun bestelde pakket te laat gekregen, een stijging van 19,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. Toen kregen 447.000 mensen een besteld pakket te laat.

Groei landbouwexport stagneert

vrijdag 18 januari 2019 via AD.nl

De Nederlandse export van landbouwgoederen zoals bloemen, planten maar ook zuivel en vlees, is afgelopen jaar nauwelijks gegroeid. Met een toename van 0,2 procent is een einde gekomen aan jaren van forse groei, zoals 6 procent in 2017 en 4 procent het jaar ervoor. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van voorlopige cijfers.

Nibud: 'Ondanks hogere rekeningen meer koopkracht voor veel gezinnen'

vrijdag 18 januari 2019 via Nu.nl

De meeste huishoudens hebben dit jaar meer te besteden dan in 2018, ondanks de hogere energierekening, een hogere zorgpremie en een verhoging van de btw.