Waarom iedere dag zelf op zoek naar relevant economisch nieuws?

Bekijk onze dagelijkse selectie voor het MKB:

Vandaag in het nieuws

Een derde werknemers overweegt ontslag om stress door personeelsgebrek

dinsdag 23 oktober 2018 via RTL Nieuws

Meer dan 30 procent van de werknemers denkt weleens aan ontslag nemen. Door personeelsgebrek is de werkdruk te hoog. De stress die dat veroorzaakt is voldoende te overwegen om op te stappen. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Z en Menzis.

'Een derde oudere zzp'ers in bouw onverzekerd'

dinsdag 23 oktober 2018 via Nu.nl

Slechts een derde van de zelfstandige bouwvakkers is verzekerd tegen ziekte of ongevallen. In 2010 was dat nog meer dan 70 procent. Dure premies en hoge eisen van verzekeringsmaatschapppijen spelen parten.

Nieuw besluit vrijstelling vennootschapsbelasting voor stichtingen of verenigingen

dinsdag 23 oktober 2018 via Belastingdienst

Er is een nieuw besluit verschenen over de vrijstelling van vennootschapsbelasting voor stichtingen of verenigingen die maar beperkt winst maken. Bij dit besluit vindt u een schema met stappenplan. Daarmee kunt u nakijken of uw stichting of vereniging wel of niet is vrijgesteld.

‘Aflossingsvrije hypotheek bij één op de tien een groot gevaar’

dinsdag 23 oktober 2018 via AD.nl

Circa 200.000 van de 2 miljoen mensen met een aflossingsvrije hypotheek raken in ernstige problemen als hun inkomen in de toekomst daalt. Dat meldt de Vereniging Eigen Huis (VEH) na analyse van de eerste uitkomsten van de recent gelanceerde VEH-hypotheekscan.

KVK bekijkt irritaties ondernemers door commercieel gebruik handelsregister

dinsdag 23 oktober 2018 via Nu.nl

De Kamer van Koophandel (KVK) onderzoekt in welke mate ondernemers last hebben van commercieel gebruik van het handelsregister. Gegevens uit het openbare overzicht kunnen worden opgevraagd, waarna ondernemers benaderd kunnen worden via ongewenste telefoontjes en e-mails.