Waarom iedere dag zelf op zoek naar relevant economisch nieuws?

Bekijk onze dagelijkse selectie voor het MKB:

Vandaag in het nieuws

Verzekeraars ramen stormschade op 90 miljoen

vrijdag 19 januari 2018 via Telegraaf

De zeer zware storm die Nederland donderdag geselde, heeft volgens een eerste raming van het Verbond van Verzekeraars voor circa 90 miljoen euro schade aangericht. Het gaat daarbij alleen nog maar om de schade aan woonhuizen en auto's, aldus de brancheorganisatie.

'Grote groei in iDeal en contactloos pinnen'

vrijdag 19 januari 2018 via Nu.nl

Het aantal online betalingen met iDEAL en creditcards is vorig jaar met ruim 30 procent gestegen, naar 455 miljoen transacties. In totaal werd voor 150 miljard euro aan online betalingen uitgevoerd, waarvan tweederde via pinnen.

Record aan vastgoedinvesteringen in 2017

vrijdag 19 januari 2018 via Telegraaf

De investeringen in Nederlands vastgoed zijn vorig jaar gestegen tot het recordniveau van ruim 19,5 miljard euro. Daarmee werd het eerdere record van 14 miljard euro in 2016 ruimschoots overtroffen. Dat blijkt uit cijfers van de internationale vastgoedadviseur CBRE.

Export Nederlandse landbouwsector bereikt recordhoogte

vrijdag 19 januari 2018 via Nu.nl

De export van Nederlandse landbouwgoederen is afgelopen jaar uitgekomen op een recordbedrag van 91,7 miljard euro. Dat is 7 procent meer dan een jaar eerder, toen ook al sprake was van een record.

Duitsland en Frankrijk komen met voorstellen regels voor Bitcoin

vrijdag 19 januari 2018 via Nu.nl

Frankrijk en Duitsland zullen tijdens de G20-top in maart gezamenlijke voorstellen doen voor regelgeving voor cryptovaluta, zoals de Bitcoin.