Waarom iedere dag zelf op zoek naar relevant economisch nieuws?

Bekijk onze dagelijkse selectie voor het MKB:

Vandaag in het nieuws

Veel werkgevers niet voorbereid op duurder flexwerk

dinsdag 22 oktober 2019 via Financieel Dagblad

Nieuwe wet arbeidsmarkt maakt flexwerk duurder. Uitzendconcern Manpower gaat de hogere premies doorberekenen aan de opdrachtgevers.

Nibud wil groter deel van inkomen tweeverdieners meetellen bij hypotheek

dinsdag 22 oktober 2019 via Nu.nl

Het Nibud vindt dat het inkomen van tweeverdieners voor een groter deel mag worden meegeteld, waardoor zij een hogere hypotheek kunnen krijgen. Dat voorstel staat in het adviesrapport dat het instituut maandag aan de Tweede Kamer heeft aangeboden.

Autobranche: kabinet moet stoppen met uitmelken van bpm

dinsdag 22 oktober 2019 via AD.nl

Terwijl de CO2-uitstoot van nieuwe personenauto’s daalt, weet het kabinet jaarlijks honderden miljoenen extra aan bpm-inkomsten binnen te halen. De autobranche eist dat de nieuwe auto niet langer als melkkoe wordt gebruikt. ,,De bpm zou juist worden afgebouwd.”

GGD: Klimaatplannen mogelijk schadelijk voor gezondheid

dinsdag 22 oktober 2019 via AD.nl

De Nederlandse GGD’s vragen aandacht voor de gezondheidseffecten van het klimaatbeleid. In een brief aan minster Wiebes (Klimaat, VVD) schrijven ze dat er vooral risico’s bestaan bij de bouw van windmolens en biomassacentrales en bij de verduurzaming van huizen.

Rotterdamse haven blijft groeien, maar er zijn zorgen over toekomst

maandag 21 oktober 2019 via AD.nl

De Rotterdamse haven blijft groeien. Volgens de kwartaalcijfers die het Havenbedrijf Rotterdam vanmorgen heeft gepresenteerd komen er meer containers en ook meer olie naar de grootste haven van Europa. Tegelijkertijd zijn er zorgen.