Waarom iedere dag zelf op zoek naar relevant economisch nieuws?

Bekijk onze dagelijkse selectie voor het MKB:

Vandaag in het nieuws

Coronazelftests zullen weer volop te koop zijn voor het sinterklaasweekend

dinsdag 30 november 2021 via Nu.nl

Tegen het sinterklaasweekend zijn de schappen in drogisterijen weer goed gevuld met coronazelftests. Dat laat de koepel voor drogisterijen, het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) dinsdag weten.

Brussel wil nog dit jaar de vele duizenden brievenbusfirma's in Nederland aanpakken

dinsdag 30 november 2021 via AD.nl

De Amsterdamse Zuidas zou de komende jaren zomaar eens flink kunnen leeglopen nu Brussel nog deze maand met een stevige aanpak van brievenbusmaatschappijen komt. Daarvan telt Nederland er vele duizenden, soms honderden op één adres.

We gaven afgelopen week tijdens het koopjesjagen 5 miljard euro uit

dinsdag 30 november 2021 via Nu.nl

In de voorbije zeven dagen, toen er vanwege Black Friday en Cyber Monday veel kortingen waren, hebben we 5,12 miljard euro uitgegeven via pinbetalingen en online via iDEAL. Dat zegt Betaalvereniging Nederland dinsdag tegen NU.nl. Het aantal iDEAL-betalingen lag zo'n 15 procent hoger dan vorig jaar, bij het pinnen was er geen noemenswaardig verschil.

Inflatie in Nederland stijgt volgens voorlopige cijfers naar 5,6 procent

dinsdag 30 november 2021 via NOS

De inflatie in Nederland bedroeg in november 5,6 procent. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over de stijging van prijzen. Het cijfer is volgens de Europese inflatienormen, die iets anders zijn dan de Nederlandse die het CBS gebruikt. Op 7 december publiceert het CBS het Nederlandse cijfer. In de hele eurozone was de inflatie volgens voorlopige cijfers 4,9 procent op jaarbasis, meldt het Europees statistiekbureau Eurostat. Dit is de hoogste inflatie sinds Eurostat in 1997 is begonnen met het berekenen ervan. In oktober was de inflatie nog 4,1 procent. De hoogste inflatie is in Litouwen: 9,3 procent. België meldt 7,1 procent, Duitsland 6,0 procent, en Portugal 2,7 procent. De inflatie is al een paar maanden aan het stijgen. Dat komt voor een groot deel doordat energie duurder wordt, voornamelijk gas. Energieprijzen kunnen sterk fluctueren en de inflatie dus flink omhoogstuwen of juist afremmen. De energieprijzen zijn naar verhouding ook zo hoog doordat ze een jaar geleden juist erg laag waren door de coronacrisis. 7 december komt het CBS dus met het officiële Nederlandse cijfer. Naar verwachting zal die uitkomen zo rond de 5 procent. Dat zou dan voor het eerst in veertig jaar zijn dat de inflatie boven de 5 procent uitkomt. De laatste keer was in september 1982. In oktober liep in Nederland de inflatie al op naar 3,4 procent, dat was het hoogste sinds april 2002.

Code zwart: wat betekent dat en hoe bereiden ziekenhuizen zich voor?

dinsdag 30 november 2021 via

Sinds een paar weken komt er uit allerlei hoeken in de zorg de waarschuwing voor code zwart. Wat betekent code zwart voor patiënten en ziekenhuizen en hoe kan Nederland zich erop voorbereiden?