Waarom iedere dag zelf op zoek naar relevant economisch nieuws?

Bekijk onze dagelijkse selectie voor het MKB:

Vandaag in het nieuws

Stijging nieuwbouw vlakt af

vrijdag 17 januari 2020 via Telegraaf

Geen tekst beschikbaar

Invest-NL van start met financiering voor energietransitie en innovatieve scale-ups

vrijdag 17 januari 2020 via Rijksoverheid nieuws

Vandaag vindt in Amsterdam in aanwezigheid van ministers Wopke Hoekstra (Financiƫn) en Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) de officiƫle start van Invest-NL plaats. Invest-NL gaat als private onderneming, onder leiding van Wouter Bos, ondernemingen financieren die Nederland duurzamer en innovatiever maken. Met een aandelenkapitaal van 1,7 miljard euro ligt de focus van Invest-NL bij de start op de energietransitie en op innovatieve snelgroeiende bedrijven (scale-ups).

Strengere aanpak fraude met uitkering

vrijdag 17 januari 2020 via Rijksoverheid nieuws

Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) scherpt de toegang tot de bijstand aan voor mensen met openstaande vorderingen en boetes wegens fraude in de sociale zekerheid. Zij kunnen nu nog in aanmerking komen voor een bijstandsuitkering, ook wanneer zij aanmerkelijke bezittingen hebben in binnen- of buitenland. De wet zorgt er voor dat het bezit eerst verkocht moet worden of de schuld afgelost, voordat er sprake kan zijn van het verstrekken van een uitkering.

Door hoge prijzen stijgt waarde van landbouwexport naar recordhoogte

vrijdag 17 januari 2020 via Nu.nl

De totale exportwaarde van Nederlandse landbouwproducten is vorig jaar naar recordhoogte gestegen. Dat melden Wageningen Economic Research (WUR) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag op basis van gezamenlijk onderzoek. In totaal ging er voor 94,5 miljard euro aan vlees, groenten en bloemen de grens over. Dit is een stijging van ruim 4,6 procent in vergelijking met 2018.

Kabinet wil meer beroepsgroepen testen op alcohol, drugs of zware medicijnen

vrijdag 17 januari 2020 via AD.nl

Het kabinet onderzoekt of op risicovolle werkplekken personeel kan worden onderworpen aan een alcohol- en drugstest. Allereerst komen er controles in de chemische industrie. Grote bedrijfstakken als de bouw en metaal volgen mogelijk.