Waarom iedere dag zelf op zoek naar relevant economisch nieuws?

Bekijk onze dagelijkse selectie voor het MKB:

Vandaag in het nieuws

'AFM kan helemaal geen sancties opleggen in derivatendrama'

vrijdag 14 juni 2019 via Nu.nl

De Autoriteit Financiële Markten (AFM), die als financieel toezichthouder verantwoordelijk is voor de afwikkeling van het drama met rentederivaten, kan hiervoor helemaal geen sancties opleggen aan banken. Dat meldt Het Financieele Dagblad vanochtend.

ING: Projectontwikkelaars bouwen steeds duurdere nieuwbouwwoningen

vrijdag 14 juni 2019 via Nu.nl

Projectontwikkelaars zetten steeds meer in op grotere duurdere woningen waar ze meer winst op kunnen maken, meldt het economisch bureau van ING vrijdag. Hierdoor stijgt ook de gemiddelde koopprijs van nieuwbouwwoningen.

Nederland sluit nieuw belastingverdrag met Ierland

vrijdag 14 juni 2019 via Rijksoverheid nieuws

Nederland heeft met Ierland een nieuw belastingverdrag gesloten. Dit verdrag vervangt het oude belastingverdrag uit 1969. In het belastingverdrag staan afspraken die moeten voorkomen dat enerzijds burgers of bedrijven dubbel belasting betalen en anderzijds dat belastingheffing wordt ontweken. Ook zijn er nieuwe afspraken gemaakt over het heffingsrecht over pensioenen.

De nieuwe Poolse arbeider is vaak een Filippijn

vrijdag 14 juni 2019 via Trouw

Hoe kunnen Nederlandse werkgevers het toekomstige vertrek van Oost-Europese arbeidsmigranten opvangen? Sommige uitzendbureaus zoeken nu al in Aziatische landen.

Dealmaker Wouter Koolmees: Meer mensen moeten de AOW-leeftijd makkelijker bereiken

vrijdag 14 juni 2019 via Trouw

Zaterdag beslissen de vakbonden over het concept-pensioenakkoord. Spannend voor minister Wouter Koolmees van sociale zaken. ‘Rustig ademhalen en stappen vooruitzetten’, is zijn advies.