Waarom iedere dag zelf op zoek naar relevant economisch nieuws?

Bekijk onze dagelijkse selectie voor het MKB:

Vandaag in het nieuws

EU maakt meer werk van strijd tegen verdachte geldtransacties

vrijdag 20 april 2018 via Nu.nl

De EU voert de strijd tegen witwaspraktijken en terrorismefinanciering verder op. Het Europees Parlement heeft ingestemd met strengere regels die ongebruikelijke geldtransacties, ook met cryptovaluta zoals bitcoins en via digitale portemonnees als PayPal, aan het licht moeten brengen.

Bouwsector: per 2019 geen gas meer in nieuwbouwwoning

vrijdag 20 april 2018 via AD.nl

Geen enkele nieuwbouw woning mag vanaf volgend jaar nog een cv-ketel en gasfornuis krijgen. Dat wil NVB Bouw, waarvan leden driekwart van alle nieuwe huizen realiseren. De woningbouwsector gaat zo beduidend verder dan het Kabinet.

Landbouw krijgt vanaf 2021 jaarlijkse controle of label biologisch terecht is

vrijdag 20 april 2018 via Nu.nl

Om zeker te weten dat vlees, groente of fruit met een biologisch label ook echt biologisch is, krijgen producenten, maar ook verwerkers, vervoerders en verkopers in de EU vanaf 2021 minstens één keer per jaar controle.

Genieten van uw pensioen of toch doorwerken?

vrijdag 20 april 2018 via Elsevier

Het is uw goed recht om te stoppen met werken als u de pensioenleeftijd bereikt. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Eén op de tien gepensioneerden besluit door te werken. ‘Het leek me aardig nu eens eigen baas te zijn.’ Hoera, u hebt de pensioenleeftijd bereikt. Een mijlpaal. U kunt het nu natuurlijk voor gezien houden … Continued The post Genieten van uw pensioen of toch doorwerken? appeared first on Elsevierweekblad.nl.

Toch memo's over omstreden afschaffing van dividendbelasting

vrijdag 20 april 2018 via Trouw

Premier Rutte kon zich geen notities herinneren over de omstreden afschaffing van de dividendbelasting. Maar ze zijn er wel.