Waarom iedere dag zelf op zoek naar relevant economisch nieuws?

Bekijk onze dagelijkse selectie voor het MKB:

Vandaag in het nieuws

Belastingdienst start invordering van openstaande belastingschulden weer op

donderdag 23 september 2021 via Belastingdienst

Vanwege de coronacrisis hebben wij de invordering van openstaande belastingaanslagen tijdelijk stilgelegd. Nu starten wij die stapsgewijs weer op. Vanaf september 2021 sturen wij eerst vooraankondigingen. Later dit jaar betalingsherinneringen en aanmaningen. En als particulieren en ondernemers dan nog niet betalen, sturen wij hen vanaf begin 2022 dwangbevelen. Dat alles doen we zorgvuldig, met oog voor de persoonlijke en financiƫle situatie van particulieren en ondernemers.

Energiebedrijven zeggen niets te kunnen doen aan stijgende prijzen

donderdag 23 september 2021 via Nu.nl

Grote energieleveranciers zoals Vattenfall en Eneco zeggen niets te kunnen doen aan de stijgende prijzen. Doordat gas en elektriciteit veel duurder zijn geworden, dreigt ook de energierekening van veel Nederlanders een stuk hoger te worden.

Tuincentra en woonwinkels vrezen gedoe door coronapas voor eigen horeca

donderdag 23 september 2021 via Nu.nl

Het goede nieuws dat de anderhalvemeterregel zaterdag vervalt, heeft als keerzijde dat bezoekers van horeca voorlopig een coronapas moeten tonen. De regel geldt ook voor een bezoek aan horeca in tuincentra en grote winkels, zoals die van Intratuin en IKEA. Ondernemers vrezen gedoe en moeten noodgedwongen politieagentje spelen, zeggen belangenorganisaties INretail en Tuinbranche Nederland tegen NU.nl.

Ondernemers pas beboet als ze meermaals geen coronapassen controleren

donderdag 23 september 2021 via Nu.nl

Gemeenten zullen vanaf dit weekend niet direct straffen uitdelen als ondernemers of bedrijven het coronatoegangsbewijs (CTB) van hun bezoekers niet controleren. Bij herhaaldelijke overtredingen kan de lokale driehoek (gemeente, politie en Openbaar Ministerie) overgaan tot een zogenoemde last onder dwangsom van 2.500 euro. De boete kan tot 10.000 euro oplopen en een locatie kan zelfs gesloten worden.

De Nederlandse economie groeit veel sterker dan gedacht

donderdag 23 september 2021 via Trouw

De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal veel sterker gegroeid dan gedacht. Volgens een nieuwe raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kwam de groei uit op 3,8 procent ten opzichte van een kwartaal eerder.