Martin Krop, DeFysio Heerenveen

Martin Krop, DeFysio Heerenveen

De Fysio onderscheidt zich van andere fysiotherapeuten door de tijd te nemen voor elke patiënt. Bij de meeste fysiotherapeuten duurt een behandeling twintig minuten, maar in de praktijk van Krop wordt voor elke patiënt een halfuur tijd gemaakt. En voor een intake een uur. Dat komt omdat diagnostiek hoog in het vaandel staat in de praktijk. ‘Een goede behandeling begint bij goede diagnostiek. Anders ben je bij voorbaat kansloos’, vindt Krop. Er komen veel patiënten langs die al jaren klachten hebben en ook al regelmatig bij een fysiotherapeut zijn geweest. Maar de klachten blijven. ‘Vaak wordt er storingsgericht gekeken, maar waar de oorzaak van het probleem vandaan komt, wordt niet goed bekeken. We nemen per patiënt meer tijd per zitting om zo tot de bron van het probleem te komen. Patiënten die al twaalf jaar her en der zijn bekeken of behandeld, zijn bij ons binnen enkele weken van hun klacht af. We zijn kritisch op ons eigen handelen. En alle oefeningen die patiënten hier doen, begeleiden wij hier één op één. Wij staan erbij om het maximale rendement uit een training te halen. Voor het beste resultaat en een snel effect. Zo kunnen wij mensen écht helpen’.

Als startende ondernemer is het fijn om een goede en betrouwbare adviseur te hebben. Voordat Krop bij Raethuis kwam, had hij al met twee accountants een oriënterend gesprek gehad. ‘Als beginnend ondernemer is het fijn als iemand naast je staat die je begeleidt en waarbij laagdrempelig contact mogelijk is. Rients de Jong was de enige van de drie accountantskantoren die het gesprek had voorbereid. Hij had tijdens het gesprek meteen een aantal tips voor mij. Dat sprak mij meteen aan. Het is fijn om een sparringpartner te hebben als je net begint. Ik spar nog steeds heel geregeld met Raethuis Accountants uit Heerenveen. Het gaat verder dan alleen de boekhouding. Ik hecht heel veel waarde aan mensen als Rients. Zij beïnvloeden mijn keuzes, omdat ik ze vertrouw op het vakgebied waar ik zelf geen kaas van heb gegeten’.
De belangrijkste ondernemersles? ‘Volg gewoon je droom. Probeer adviseurs te zoeken waar je waarde aan hecht. Laat je niet van de wijs brengen als anderen zeggen: “Zou je dat nou wel doen? Er zijn al zoveel”. Ik ben ervan overtuigd dat als je doet wat je echt leuk vindt om te doen, dan word je er goed in. En daar is altijd markt voor’.

Voor Krop is fysiotherapeut zijn in zijn eigen praktijk geen werk. ‘Ik doe wat ik leuk vind. Ik ben hier net zo thuis als thuis. Ik ben hier heel relaxed. Geld is voor mij geen drijfveer. Ik moet natuurlijk mijn gezin te eten geven en zorgen voor een dak boven ons hoofd. En natuurlijk, ik heb ook voor de keuze en onzekerheid gestaan: moet ik dit nu wel doen met twee kleine kinderen? Maar je moet het juist doen. Ook om te laten zien: volg je hart en doe wat je graag wilt doen. Gebruik je verstand en verzamel mensen om je heen die er verstand van hebben’.

Grote kantoren waar je meerdere malen moet worden doorverbonden om met je contactpersoon te spreken, daar heeft Krop niets mee. Volgens de fysiotherapeut is de samenwerking heel plezierig omdat het zo persoonlijk is. En dat is dan ook zijn tip voor Raethuis Accountants: ‘Hou het laagdrempelig, precies zoals het nu is’.