Peter Otter, Bouwbedrijf Otter

Peter Otter, Bouwbedrijf Otter

Peter Otter runt Bouwbedrijf Otter samen met zijn twee broers. Dat de Otterbroers niet terugdeinzen voor een uitdaging blijkt wel uit het feit dat ze ervoor kozen om in 2008 hun bedrijf te starten. Aan het begin van de bouwcrisis dus. Otter lacht nu om die tegenstrijdigheid. “We zwommen wel wat tegen de stroom in, maar dat heeft ons nooit tegengehouden. We hebben van begin af aan genoeg werk gehad en zijn sinds de oprichting alleen maar gegroeid. Inmiddels hebben we zestien tot twintig mensen in het werk.” Het was niet vanzelfsprekend dat Otter in de bouw terecht zou komen. “Mijn vader werkte in het openbaar vervoer, dat is heel wat anders. Toch wilde ik al van jongs af aan de bouw in. Ik heb daar altijd interesse voor gehad.”

Bouwbedrijf Otter heeft veel opdrachten in de particuliere sector, maar doet tevens veel voor bedrijven. Het bouwbedrijf neemt zelf opdrachten aan, maar werkt ook graag samen met anderen, in bijvoorbeeld de vorm van een bouwcombinatie. Het bedrijf legt zich ook steeds meer toe op de utiliteitsbouw.

Otter: “Eén van onze laatste opdrachten was de verbouwing van een winkel. Een winkel kan natuurlijk niet te lang dicht blijven, dus is het belangrijk bij zo’n klus om de klant zoveel mogelijk te ontzorgen. Belangrijk in ons werk, maar ook wederom een raakvlak met Raethuis Accountants. Want Rients en Rein ontzorgen ook.” “Een positief financieel plaatje is uiteindelijk het doel van een onderneming”, aldus Otter. “Het is dus belangrijk dat het met de cijfers goed is geregeld. Dan wil je iemand die je kunt vertrouwen en dan zit je goed bij Raethuis Accountants. Als ik bel met een vraag, dan krijg ik snel antwoord.

Ze zijn betrokken en komen uit zichzelf met adviezen. Dat hadden we nog niet eerder op die manier meegemaakt, maar het werkt heel positief. Ook omdat ze veel affiniteit met ons vak hebben en ook kennis hebben van bouw en vastgoed. Zoals wij goed zijn in bouwen, zo is Raethuis Accountants goed in cijfers.”